Úspechy našich klientov – Trufle

Rozhodli sme sa z času na čas s vami zdieľať úspech a nadšenie našich klientov, ktorým sme pomohli s naštartovaním ich biznisu a založením s.r.o..

Tých ktorí váhajú, to možno inšpiruje a motivuje ísť vlastnou cestou za svojím cieľom.

Ako prvý vám prinášame rozhovor s Tatianou Marčekovou zakladateľkou značky Trufle, ktorá sa zaoberá dovozom a predajom čerstvých hľuzoviek najvyššej kvality z Talianska.

Práca s tak úžasnou surovinou musí prinášať radosť a inšpirovať ostatných.

Tatiana Marčeková

Úspechy našich klientov - Trufle

Čo sa skrýva za značkou Trufle?

Značka Trufle vznikla vo februári 2018. Podarilo sa mi tak zrealizovať môj dlhodobý plán priniesť na slovenský trh kvalitné čerstvé hľuzovky, ktoré by boli celoročne v ponuke a zaujali nielen našich top šéfkuchárov, ale dostali sa aj k bežným ľuďom, ktorí si radi doma varia chutné špeciality. Už niekoľko rokov mám firmu, ktorá sa okrem distribúcie hľuzoviek zaoberá činnosťou v úplne inej sfére a aj vďaka tomu môže byť práca s hľuzovkami pre mňa zároveň aj hobby, kde nie som pod finančným tlakom.

Tatiana Marčeková - Trufle
Zdroj: Instagram trufle.sk
Trufle - hľuzovky v jedle
Zdroj: Instagram trufle.sk

Boli hľuzovky láska na prvé „ochutnanie“? Ako ste sa k ním dostali?

Hľuzovky ma úplne dostali vo Francúzsku. V kombinácií s ich vynikajúcou gastronómiou to bola okamžitá závislosť. U nás sú známe skôr výrobky s hľuzovkovou arómou, ako oleje, soli, pasty, ktoré obsahujú len umelé príchute a nemajú s hľuzovkami nič spoločné. Chcela som dať ľuďom príležitosť tešiť sa z naozajstnej chuti hľuzoviek aj na Slovensku. Mám skvelého dodávateľa v Taliansku, ktorý mi každý týždeň posiela úplne čerstvé kúsky zbierané v lesoch Toskánska.

Prečo ste sa rozhodli založiť si vlastný „business“?

Vlastný biznis vám v určitom smere dáva slobodu, nie ste obmedzovaný v realizácií svojich nápadov a zaťažený pracovnou rutinou. Máte milión možností, ako sa posunúť ďalej a zaujať. Zároveň je v tom určité riziko a adrenalín, musíte byť odvážny, aby ste rozbehli vlastné podnikanie. Mne to vyhovuje a preto som si vybrala túto cestu.

Kde všade si ľudia môžu kúpiť čerstvé hľuzovky?

Väčšina veľkoobchodných objednávok mi prichádza cez Instagram. Osobne ich doručujem v rámci Bratislavy do 24 hodín. Maloobchodne sa dajú kúpiť iba vo vinotéke Wined na Palisádoch v Bratislave  alebo v potravinách Yeme taktiež v Bratislave.

Ako Slováci reagujú na takýto nie všetkým známy produkt?

Veľa ľudí hľuzovky pozná, už ich niekedy jedli v reštaurácií, ale len málo z nich vie, ako ich skladovať a spracovať doma. Aj v tomto smere sa im snažím pomôcť, vysvetliť im ako na to a odporučiť jednoduché a chutné recepty. K hľuzovkám ponúkam aj špeciálne kefky a široký výber strúhačov, aby bola ich príprava ešte ľahšia a príjemnejšia.

Zdroj: Instagram trufle.sk
Zdroj: Instagram trufle.sk

Máte odberateľov aj z radov gastronomických zariadení?

Áno, reštaurácie, najmä tie bratislavské, sú pre mňa kľúčoví odberatelia a vždy ma nadchne, keď hľuzovku použijú netradične a inovatívne, napríklad do dezertu. Avšak aj osvedčená klasika ako cestoviny, steak alebo sushi s hľuzovkou je tiež výborná.  

Vy sama pripravujete jedlá s hľuzovkami, aký je váš obľúbený recept?

Keď si varíme doma, najčastejšie sú to cestoviny. Ravioli plnené hľuzovkou a ricottou zaliate omáčkou zo sladkej smotany, hľuzovkového masla, vína a hľuzoviek sú neskutočné. Tagliatelle so surovým vajcom, hľuzovkovým maslom, šalviou, bielym vínom, trochou chilli a cherry rajčinkami so štedrou dávkou nastrúhaných čerstvých hľuzoviek tiež patria k našim topkám.

Ako hodnotíte s odstupom času vaše rozhodnutie založiť si vlastnú s.r.o. a pustiť sa do vlastného podnikania?

Nikdy som nepracovala v klasickej firme, kde denne sedíte od ôsmej do piatej a ste pod neustálym dohľadom, takže to neviem objektívne porovnať. Viem, že mňa by to nenapĺňalo a rozhodnutie založiť si vlastnú firmu bolo jednoznačne to najlepšie a nikdy som ho neoľutovala.